Volg Kunstgedoe op Facebook

Anneke Boekema

Anneke, geboren in 1955 in Leeuwarden, is autodidact kunstenaar en een van onze trouwe medewerkers.

Al vanaf haar vroege jeugd zijn tekenen en schilderen de rode draad in haar leven. Op kleuterschool Boartlik Begjin kon niets dan grote vellen papier en plakkaatverf haar een groter genoegen brengen. Als zesjarige gebruikte ze de olieverf van haar vader op echt linnen doekjes. Hij bracht haar nauwkeurig de technieken bij van horizon en perspectief. Op de basisschool was ze een kind met tienen op tekenen.

Anneke deed de kunstacademie Vredeman de Vries. Vanaf de tachtiger jaren volgde ze naast haar werk schilderles bij verschillende kunstenaars, waar zij een geheel eigen stijl ontwikkelde. Ze maakte de overstap van olieverf naar acrylverf. En van figuratief naar spontaan en abstract. De grenzen zijn nog lang niet bereikt.

Kenmerkend voor haar werk zijn esthetiek, sfeer en emotie. Haar schilderijen laten afwisselende onderwerpen zien. Ze ontstaan vanuit een gevoel, fantasie of herinnering. Anneke exposeerde meerdere malen in café de Spoekepôlle in de Leeuwarder binnenstad. Bij Kunstgedoe hangt altijd een selectie van haar werk.

Naam:
Anneke Boekema
Expertise:
schilderen met acrylverf